Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013


Η αγορά των Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες «φούσκες»

Συνέντευξη της Άντρης Γ., Επικοινωνία και Media,
στη Γεωργία Κεραμάρη, Δημοσιογράφο

Το τι μπορεί να αποκομίσει κανείς από ένα 5μηνο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα είναι αρκετά σχετικό και σίγουρα θέλει το χρόνο του και μια απομάκρυνση από την ένταση της στιγμής για να αποκρυσταλλωθεί μια προσωπική εκτίμηση αλλά και να έρθει κανείς εκ νέου σε επαφή με την αναζήτηση εργασίας. Σίγουρα όμως, η βαλτωμένη αγορά εργασίας αλλά και οι οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο καθένας τείνουν να μας τραβούν πίσω αναφορικά με πιθανές ανάγκες ακόμη και επαναπροσδιορισμού αντικειμένου σπουδών και εργασίας. Αν κάτι έχω αποκομίσει σε ατομικό επίπεδο, πάντως, είναι μάλλον η δυνατότητα να παίζω με τα όρια της κατευθυντήριας γραμμής και της προσωπικής κοσμοθεωρίας ή μεμονωμένης άποψης.

Διαβάστε περισσότερα...


Δημοκρατία χωρίς διάλογο - Πολίτες δίχως δύναμη

Γράφει η Αναστασία Πρίφτη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Η αξία του διαλόγου, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η διαλεκτική μέθοδος, η ετυμολογία των λέξεων, το αρχαίο ελληνικό θέατρο, ο δημοκρατικός διάλογος ανά τους αιώνες, οι σύγχρονες διαλογικές πρακτικές, σε ένα κείμενο όπου σταχυολογούνται τα κομβικότερα σημεία της πιο απαραίτητης διαδικασίας και προϋπόθεσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η πανουργία του συστήματος στη συγκάλυψη της διαφθοράς και της κλεπτοκρατίας

Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού,
στο Γιάννη Διαβάτη

Κάθε φορά που ξεσπάει ένα σκάνδαλο, η πανουργία του συστήματος στη συγκάλυψη της διαφθοράς και της κλεπτοκρατίας, είναι δεδομένη η υπερπληροφόρηση για να θολώνει τα νερά, η ενοχοποίηση των πολλών, μιας τάξης ολόκληρης εάν είναι δυνατόν, και η στοχοποίση σε μια γαργαλιστική λεπτομέρεια για να χάνεται η έρευνα και ο εντοπισμός των πραγματικών ενόχων μέσα σε δαιδαλώδεις λαβυρίνθους πολυνομίας.

Όταν «βολεύονται» πολλοί…

Συνέντευξη της Sitsa_K, Γραφίστριας,
στη Χριστίνα Χαραλαμποπούλου, Διεθνολόγο

«...Ακόμα και σήμερα, με όλη αυτή την πληροφόρηση, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους θέσεις εργασίας και απειλούν προκειμένου να πας με τα νερά τους… Και υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ρίχνουν τις αξίες και τα ιδανικά τους, απαρνιούνται την ελευθερία της έκφρασής τους, για να κρατήσουν με νύχια και με δόντια αυτή τη «δουλίτσα» των 400, 500, 625€…
...Πρόκειται για μια νεοφιλελεύθερη πρακτική, που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως στη Γερμανία. Η εκ περιτροπής εργασία είναι μια προσωρινή λύση. Βολεύει πολλούς, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα της ανεργίας. Κατά την άποψή μου, η ύπαρξη των ΜΚΟ σηματοδοτεί την έλλειψη του δίκαιου και καλά σχεδιασμένου κρατικού μηχανισμού.»

 

 

© Copyright 2012, Social Activism Αθηνών: 3ης Σεπτεμβρίου 69, Τηλ: 210 8813760, 210 8813761

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου